Henny Wellinghoff

‹ Terug
Opleidingscoördinator

In 1998 heeft Henny de overstap gemaakt van de verzekeringsbranche naar bedrijfsopleidingen. In eerste instantie bij bureau opleidingen van de Woningraadgroep in Almere.

In 2000 ben is ze gestart als opleidingscoördinator bij de afdelingen opleidingen van het Centrum Hout. Later werd dit het Hout Opleidingscentrum (HOC). In 2009 is de uitvoering van deze opleiding overgegaan naar HMC Cursus en Training in Rotterdam.

In dat jaar is Henny gaan werken voor Kennis Centrum Bouwmaterialen in Soesterberg. Zij waren verantwoordelijk voor de uitvoering van de opleidingen uit het aanbod van Hibin Opleidingen. De bouwmaterialenbranche kende ze wel vanuit mijn werk voor het HOC. Dit maakte de overstap makkelijker. Al gauw ging ze ook op pad als opleidingsadviseur en daarmee leerde ze de branche en de mensen beter kennen.

In 2013 is de uitvoering van de opleidingen uit het aanbod van Hibin Opleidingen overgenomen door HMC Cursus en Training. Henny is ‘meeverhuisd’ en zo kwam ze ook weer terug bij de opleidingen voor de houthandel. De combinatie van twee werelden waarin zij zich prima thuisvoelt!

Er is in de loop der jaren natuurlijk veel veranderd. Denk aan de digitalisering van cursussen, dat was voor iedereen even wennen. Maar nu is het niet meer weg te denken uit het aanbod.

Vanaf medio 2020 werkt Henny bij het Kenniscentrum Bouwtoelevering in Muiden. Deze organisatie voert als Servicebureau Hibin Opleidingen de opleidingen van Hibin uit. 

Het leuke van haar werk werk vind Henny het contact met cursisten, docenten en bedrijven. Geen dag is hetzelfde!