Projectverkoop, Bouwteams en Bouwlogistiek (CTB-2)

‹ Alle opleidingen
Blended learning opleiding voor projectverkoop, projectmanagement en bouwlogistiek in de verschillende fasen van de bouw.

Als medewerker ben je alert op de kritische succesfactoren van het bouwproces. Het is belangrijk dat je meedenkt met de klant en hem attendeert op mogelijkheden om de materiaalstroom voor zowel leverancier als afnemer efficiënter en effectiever te laten verlopen. Dat geldt ook voor de begeleiding van kopers in de afbouwfase. Om deze rollen te vervullen is het nodig om inzicht te hebben in zowel de breedte als de lengte van het verloop van het gehele bouwproject en de bouwtoelevering. Ook is het belangrijk dat je vertrouwd bent met projectmatig werken. De opleiding Projectverkoop, Bouwteams en Bouwlogistiek (CTB - 2) gaat in op al deze aspecten.

CTB 2 is een Blended Learning opleiding, dit betekent dat de opleiding bestaat uit klassikale bijeenkomsten afgewisseld met zelfstudiemodulen met (werkplek)opdrachten in de digitale leeromgeving van Hibin Opleidingen.

Inhoud

De onderwerpen die bij Projectverkoop, Bouwteams en Bouwlogistiek (CTB - 2) aan de orde komen zijn:
  1. Projectmatig werken
  2. Bouwteams
  3. Afleverplanning ruwbouw
  4. Aanbieding ‘op maat’ ruwbouw
  5. Kosten dienstverlening en verstoringen
  6. Renovatieproject, afleverplanning en kopers begeleiding

Bestemd voor

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die te maken heeft met de belevering van bouwprojecten en met projectverkoop, waaronder in ieder geval:

- Verkoper binnendienst;
- Verkoper/vertegenwoordiger buitendienst;
- Product manager;
- Senior verkoper.

Voorkennis

Je hebt bij voorkeur de opleiding Basiskennis Bouwlogistiek (E-Learning) gevolgd en een aantal jaren werkervaring als verkoopmedewerker binnendienst in de bouwmaterialenhandel of vergelijkbaar.

Werkwijze

CTB 2 is een Blended Learning opleiding. Dit betekent dat je naast klassikale bijeenkomsten ook thuis moet studeren en (werkplek)opdrachten moet maken in het digitale leerplein van Hibin Opleidingen. De opleiding bestaat uit 1 voorbereidende module, 4 zelfstudiemodulen en 5 bijeenkomsten. De laatste bijeenkomst (bijeenkomst 6) is de Proeve van Bekwaamheid waarmee je de opleiding afsluit. De Proeve van Bekwaamheid bestaat uit het maken van een Plan van Aanpak voor wat betreft belevering en kopers begeleiding op basis van een projectbeschrijving.

Resultaat

Na afloop van de opleiding kun je voor je bedrijf bij bouwprojecten een (commerciële) rol vervullen in het kader van het initiëren, starten, uitvoeren en afsluiten van de belevering van een bouwproject.