Tekening lezen

‹ Alle opleidingen
In de bouwmaterialengroothandel en bouwtoelevering moet je vaak snel kunnen zoeken naar informatie die je nodig hebt om de klant van een goed advies te kunnen voorzien. Bouwtekeningen en het bestek geven de informatie om de juiste producten aan je klant aan te bieden. Voorwaarde is dan wel dat je bouwtekeningen goed kunt lezen en je de weg weet in een bestek.

In de opleiding Tekening lezen leer je de basis van het tekening lezen, zodat je de klant van de juiste informatie en het beste advies kunt voorzien. Tekening lezen is een Blended Learning opleiding, dit betekent dat de opleiding bestaat uit klassikale bijeenkomsten afgewisseld met een zelfstudiemodule met (werkplek)opdrachten in het digitale leerplein van Hibin Opleidingen.

Inhoud

Tijdens de opleiding Tekening lezen staat een bouwproject centraal, waarvan je de bouwtekeningen en bestek ontvangt. Onderwerpen die behandeld worden zijn o.a.:
  • De opbouw en samenstelling van bouwtekeningen en bouwbestekken;
  • De relatie tussen onderdelen van bouwtekeningen;
  • De relatie tussen bouwtekening en bestek;
  • Bouwtekeningen en bestek als basis en bron voor offertes en klantgesprekken.

Bestemd voor

Medewerkers in de bouwmaterialengroothandel en bouwtoelevering die meer inzicht willen krijgen in het lezen van bouwtekeningen en voor medewerkers die de opleiding Bouwen en bouwmaterialen B willen volgen.

Voorkennis

Je beschikt over kennis van bouwmaterialen en bouwkunde door het volgen van Basiskennis Bouwmaterialen, Bouwdeelcursussen, Bouwen en Bouwmaterialen A en/of Basiskennis Bouwkunde.

Vooropleiding

Basiskennis Bouwkunde (E-learning)
Basiskennis Bouwmaterialen (E-learning)
Bouwen en Bouwmaterialen A (assortiment & klanten)

Werkwijze

Tekening lezen is een Blended Learning opleiding. Dit betekent dat je naast klassikale bijeenkomsten ook thuis studeert en (werkplek)opdrachten maakt in de digitale leeromgeving van Hibin Opleidingen. De opleiding bestaat uit 2 bijeenkomsten, 1 zelfstudiemodule en een module met de toets. Om je voor te bereiden op de eindtoets is een online oefentoets beschikbaar. De online eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen en maak je in het digitale leeromgeving van Hibin Opleidingen. Met de toets sluit je de opleiding af.

Resultaat

Na afloop van Tekening lezen kun je door middel van het lezen van bouwtekeningen en bestek de klant snel en juist adviseren over de diverse bouwmaterialen die nodig zijn voor het bouwproject.