Hbo Associate Degree

‹ Alle opleidingen
Een sales Ė en marketingopleiding voor medewerkers met ambitie

De tweejarige Hbo-opleiding wordt aangeboden door Avans Hogeschool. Om als bouwtoeleverende organisaties adequaat in te spelen op alle marktontwikkelingen zijn extra kennis en vaardigheden nodig. De Ad-opleiding voor commerciŽle managementfuncties biedt deze.

Inhoud

Het aangeboden onderwijs is competentiegericht en omvat 8 thema's. Elk thema duurt circa 10 weken en wordt afgesloten met een beoordeling op basis van het beroepsproduct dat u tijdens elk thema schrijft naar aanleiding van een reŽle situatie binnen uw eigen bedrijf. Naast de thema's loopt een persoonlijk ontwikkelingstraject dat wordt begeleid door een coach van de opleiding en een begeleider binnen uw eigen organisatie. In dit traject werkt u aan een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP) dat eveneens wordt getoetst. De bedrijfsbegeleider krijgt vanuit de hogeschool advies voor het vervullen van de begeleidende taak.

Het studieprogramma van Marketing Management Ad loopt gelijk aan de eerste 2 jaar van de bacheloropleiding CommerciŽle Economie. Je Associate degree biedt toegang tot het derde jaar van deze bacheloropleiding.

Bestemd voor

Verkopers binnen - en buitendienst, productspecialisten, productmanagers, aspirant leidinggevenden.

Voorkennis

Mbo-niveau 4, diploma havo of vwo.
Je bent niet in het bezit van een van de genoemde diplomaís, maar wel 21 jaar of ouder? Je kunt dan worden toegelaten aan de hand van een assessment bij onderzoeksbureau AOB Compaz.

Werkwijze

Per thema zijn er wekelijkse contactdagen en wel op maandag (Breda) of donderdag (Den Bosch) van 14.40 tot 21.30 uur. De gemiddelde studiebelasting is vastgesteld op 15 uur per week. In deze 15 uur zitten de contactdagen en de uren die u op uw werkplek/thuis besteedt aan het maken en/of voorbereiden van opdrachten en de tijd die u op de digitale werkomgeving Blackboard besteedt aan discussie en overleg met medestudenten en de docent.

Resultaat

De opleiding is een hbo-opleiding die recht geeft op het diploma Associate Degree Marketing Management, wat een onderdeel is van de opleiding CommerciŽle Economie. Het certificaat Associate Degree Marketing Management geeft toelating tot de laatste twee jaren van de opleiding CommerciŽle Economie die opleidt tot de titel Bachelor of Business Administration.