Basiskennis Houtsoorten en Houtkenmerken (E-learning)

‹ Alle opleidingen
Als je organisatie hout verkoopt, is het van belang dat je weet welke soorten hout er zijn, welke kenmerken dit hout heeft en waar het voor gebruikt wordt. Om dit te weten te komen kun je de opleiding Basiskennis Houtkenmerken en Houtsoorten volgen.

Inhoud

In de module komen aan bod:
  • Houtkenmerken zoals kwasten, scheuren, draadverloop, verkleuring, schimmels, duurzaamheidsklassen, vervorming, spint, hart, groeiringen, NEN normen;
  • Houtbeschrijvingen;
  • Houtsoorten zoals Azobe, Bangkirai, Beuken, Douglas, Eiken, Grenen, Hemlock, Iroko,Mahonie, Meranti, Merbau, Oukoume, Teak, Vuren, Western Red Cedar;
  • Organisaties in de houtbranche.

Bestemd voor

Verkopers die te maken hebben met de verkoop van hout. Maar ook magazijnmedewerkers kunnen voordeel hebben bij het volgen van deze module.

Voorkennis

Je hebt bij voorkeur de opleiding Basiskennis Bouwmaterialen en Basiskennis Plaatmaterialen gevolgd.

Vooropleiding

Basiskennis Afbouwmaterialen (E-learning)
Basiskennis Bouwmaterialen (E-learning)
Basiskennis Plaatmaterialen (E-learning)

Werkwijze

Basiskennis Houtkenmerken en Houtsoorten is een e-learning opleiding. Dat betekent dat je de opleiding via de digitale leeromgeving van Hibin volgt. De opleiding heeft een aantal oefentoetsen en een online eindtoets. Je kunt de module ineens doorlopen of in kleine stukjes de stof doornemen.

Resultaat

Na het volgen van deze e-learning module heeft de deelnemer:

Basiskennis van de belangrijkste houtkenmerken zoals kwasten, scheuren, hart, schimmels, draadverloop, vervorming, groeiringen en verkleuring.

Basiskennis van de belangrijkste houtsoorten met de bijbehorende beschrijving, duurzaamheidsklasse en toepassing;

Zicht op de verschillende organisaties die met hout te maken hebben.