Basiskennis Gereedschappen (E-learning)

‹ Alle opleidingen

Inhoud

In de module Basis Gereedschappen maakt de deelnemer kennis met het uitgebreide assortiment van artikelen van de ijzerwaren en gereedschappenbranche. Omdat het assortiment te uitgebreid is voor een volledige opsomming is er een keuze gemaakt in de te behandelen artikelen. In een tiental hoofdstukken wordt het volgende behandeld:
  1. Meten: Aan de orden komen: maten en gewichten, eenheden, meetgereedschap voor lengte, hoeken, temperatuur, druk, gewichten en elektriciteit.
  2. Vervormen: In dit hoofdstuk worden verschillende soorten hamers en aambeelden besproken.
  3. Verdelen: Onder de titel verdelen wordt een inkijk gegeven in het assortiment van messen, scharen, zagen en bijlen.
  4. Wegnemen: In dit hoofdstuk aandacht voor de gereedschappen vijlen, schuren, slijpen, beitels en schaven.
  5. Gaten maken: In dit hoofdstuk staat boren, ponsen en draadsnijden centraal.
  6. Vastzetten en vasthouden: Voor het vastzetten en vasthouden worden schroeven, nieten, tangen en bankschroeven behandeld.
  7. Verplaatsen: Onder de kop verplaatsen komen de artikelen voor metselen, dragen, rijden (kruiwagens), scheppen (schop en spade) en steken (vorken, grondbewerking) aan de orde.
  8. Land- en tuinbouw: In het assortiment voor land- en tuinbouw is er ook aandacht voor divers tuingereedschap voor bijvoorbeeld snoeien en gazononderhoud.
  9. Overige gereedschappen en hulpmiddelen: De categorie "overig” is zeer divers. Aan de orden komen o.a. bouwverlichting, ladders, beschermende kleding, lasapparatuur en brandblussers.
  10. Arbeidsomstandigheden: In dit hoofdstuk aandacht voor regelgeving m.b.t. arbeidsomstandigheden, risico's, en keurmerken.

Alle hoofdstukken worden afgesloten met oefeningen waarmee beoordeeld kan worden of de behandelde stof voldoende is eigen gemaakt en verwerkt.

Bestemd voor

Verkopers in de bouwtoelevering / bouwmaterialengroothandel

Werkwijze

Vier maal per jaar vinden de examens plaats. Inschrijven hiervoor kan via de IMKO Vakopleidingen website. Examens vinden plaats op een centrale locatie in Nederland. De mogelijkheid bestaat om incompany examens te boeken. Dit kan vanaf 10 examenkandidaten. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht. Er is ook ruimte om deze incompany examens in de avond of op zaterdag te plannen. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.Aanmelden kan tot uiterlijk vier weken voor het examen. Voor de actuele examenplanning en het inschrijven voor examens, ga naar het tabblad ’examens’ op http://technischehandel.imko.nl/examens.aspx.

Resultaat

Na het volgen van deze zeer praktijkgerichte opleiding beschikt de werknemer over gedegen productkennis van artikelen uit de ijzerwaren en gereedschappenbranche. Hij is in staat om klanten onder alle omstandigheden efficiënt en vakkundig te adviseren.