Digitale nieuwsbrief

Het laatste nieuws automatisch in uw mailbox? U kunt zich hier aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de meest belangrijke ontwikkelingen.
Kijk in het archief voor een overzicht van eerder verschenen digitale nieuwsbrieven.
Laatste digitale nieuwsbrief:

Inschrijven derde webinar Wkb kan nog

Vandaag was de tweede succesvolle editie van het webinar ‘Wkb raakt ook uw bedrijf’. Omdat deze bijeenkomst snel was volgeboekt, is er op 3 juni een derde mogelijkheid om dit webinar bij te wonen. Voor die onlinebijeenkomst zijn nog plaatsen beschikbaar.
Lees verder ›

Personeelsbestand groeit minder sterk

Het personeelsbestand bij Hibin-leden zal in 2021 naar verwachting met 1,2% stijgen, een afname ten opzichte van de verwachting in oktober 2020 (+1,8%). De stijging komt voor rekening van 45% van de bedrijven die de Hibin Conjunctuurmeting invulden. De overige bedrijven voorzien in meerderheid (52%) een stabilisatie van het personeelsbestand. Er zijn geen grote verschillen per regio. Net als in eerder metingen is er met name behoefte aan gekwalificeerd personeel. Een ruime meerderheid van 83% verwacht voldoende personeel te kunnen aantrekken. (foto: Shutterstock)
Lees verder ›

Nu ook sneltesten bij KCBT

Vanaf 6 april zijn covid-sneltesten beschikbaar voor docenten en deelnemers van Hibin Opleidingen. Gebruik van de sneltest is vrijwillig en komt bovenop de lopende maatregelen. Deze mogelijkheid wordt geboden om betrokkenen meer comfort te bieden. De bestaande maatregelen worden goed nageleefd en worden door de betrokkenen overwegend positief ontvangen. KCBT heeft tot nu toe nog geen besmettingen genoteerd die zijn opgelopen tijdens de bijeenkomsten.
Lees verder ›

Nog niet samen aan de slag

Als gevolg van de coronabeperkingen is het nog niet mogelijk om de bouwdeelcursussen te hervatten. Alle bouwdeelcursussen die tot 1 mei 2021 gepland stonden zijn tot nader order uitgesteld. Degenen die zich daarvoor hadden aangemeld zijn uiteraard persoonlijk geïnformeerd. Wie zich nog wil aanmelden, wordt verzocht deze nieuwsbrief en de website goed in de gaten te houden.

Vouchers: stand van zaken

Per 1 maart was al 44% van de dit jaar beschikbaar vouchers voor gratis online basismodules vergeven. De module Basiskennis Bouwmaterialen is – zoals verwacht - met afstand het meest populair (65 deelnemers). De module Basiskennis Afbouwmaterialen is tot nu toe negen keer met een gratis voucher gevolgd; voor de module Basiskennis Verkoop zijn dat er vier. Van de beschikbare 175 vouchers zijn er dus nog bijna honderd over. Elke voucher staat voor een gratis online opleidingsmodule voor één persoon ter waarde van € 195,-. Het aanbod geldt zolang de voorraad strekt of tot uiterlijk 1 december 2021.
Lees verder ›

Centrale website voor leerbanen

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven wil zoveel mogelijk stages en leerbanen voor het MBO behouden. Met dat doel is onlangs de website Leerbanenmarkt.nl gelanceerd. Op deze website worden - zoals bol-stageplaatsen op www.stagemarkt.nl - de bbl-leerbanen gepubliceerd. Als een bedrijf via MijnSBB een bbl-leerplaats open zet, wordt deze nu vermeld op leerbanenmarkt.
Lees verder ›

Ontwikkeling Telt Festival

De Rijksoverheid en de Sociale-Economische Raad (SER) organiseren op 20, 21 en 22 april het Ontwikkeling Telt Festival. Het online festival is een vervolg op de eerdere congressen van Tel mee met Taal en Leven Lang Ontwikkelen. Kern van het festival is de vraag wat we kunnen doen om ervoor te zorgen dat iedere volwassene in Nederland over voldoende basisvaardigheden beschikt om zelfstandig mee te kunnen doen in onze maatschappij, en zich een leven lang blijft ontwikkelen.
Lees verder ›

Doe mee aan Future Builders Day

Meebouwen aan de toekomst van de bouw? Dat kan op het nieuwe platform Future Builders van Bouwend Nederland. De Future Builders-community is opgericht zodat onderwijs, studenten en bedrijven samen kunnen komen. De initiatiefnemers willen studenten van Technische Hogescholen, mbo’s en universiteiten (onze ‘toekomstige bouwers’) inspireren en aan zich binden én de afstemming tussen bedrijfsleven en onderwijs beter maken. Dat is met het oog op de toekomstige instroom van ook in het belang van de bouwmaterialengroothandel.
Lees verder ›