Digitale nieuwsbrief

Het laatste nieuws automatisch in uw mailbox? U kunt zich hier aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de meest belangrijke ontwikkelingen.
Kijk in het archief voor een overzicht van eerder verschenen digitale nieuwsbrieven.
Laatste digitale nieuwsbrief:

Werken in bouwteams, de rol van de groothandel

Hibin Opleidingen verzorgt een speciale themabijeenkomst over werken in bouwteamverband. Deelnemers krijgen zicht op de andere kijk die nodig is om in bouwteamverband te kunnen werken. Een bouwteam komt al in een vroeg stadium van de voorbereiding van een bouwproject met elkaar in contact en werkt samen om een project in al haar facetten tot een goed einde te brengen. In een bouwteam wordt vaak gewerkt op basis van een gewenst eindresultaat in plaats van een vooraf tot in details uitgewerkt ontwerp. Voorafgaand aan een project wordt de manier van samenwerken besproken en worden kaders vastgesteld.
Lees verder ›

GoodHabitz: Voor je het weet heb je iets nieuws geleerd

“Het gaat niet alleen om wat je wilt leren voor je werk. Het gaat ook over groeien als mens.” Manager Hibin Opleidingen Ghislaine Hoenderboom is enthousiast over het aanbod van ruim honderd e-learningmodules via GoodHabitz. Onlangs is een pilotproject gestart, waarbij 150 medewerkers uit de branche gebruik kunnen maken van dit aanbod. De pilot loopt tot 15 januari 2020.
Lees verder ›

Scholingsvouchers ook voor uitzendkrachten

De bekende opleidingsvouchers van Hibin Opleidingen zijn dit jaar ook beschikbaar voor uitzendkrachten. Dit is de eerste uitkomst van een samenwerking tussen Hibin Opleidingen en DOORZAAM op het gebied van opleidingen voor uitzendkrachten die werkzaam zijn in de groothandel in bouwmaterialen.
Lees verder ›

Scholing voor praktijkopleiders

De Stichting Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven (SBB) organiseert webinars voor praktijkopleiders. Ook bij Hibin aangesloten bedrijven kunnen hiervan gebruikmaken. Vanuit de rol van de SBB om bedrijfsleven en mbo’ers aan elkaar te verbinden, zijn de webinars gericht op praktijkopleiders die mbo-studenten in de beroepspraktijk begeleiden. Deze interactieve online bijeenkomsten volgt u kosteloos op uw computer, tablet of smartphone.
In de maand mei zijn er drie webinars: Selecteren zonder vooroordelen (9 mei), Gelijke behandeling op de werkvloer (21 mei) en Objectief oordelen (28 mei).

Lees verder ›

Veel praktijk tot aan de zomer

Voor de zomervakantie staan er maar liefst vijf verschillende bouwdeelcursussen op het programma: Fundering & Vloeren, Ramen & Deuren, Buitenwanden, Binnenwanden en Installaties in Badkamer & Keuken. Voor alle vijf geldt dat aanmelden nog mogelijk is. Maar doe het snel, want de eerste is al op 14 mei aanstaande.
Lees verder ›