Digitale nieuwsbrief

Het laatste nieuws automatisch in uw mailbox? U kunt zich hier aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de meest belangrijke ontwikkelingen.
Kijk in het archief voor een overzicht van eerder verschenen digitale nieuwsbrieven.
Laatste digitale nieuwsbrief:

Slijp je commerciŽle talent!

Van commerciŽle talenten wordt verwacht dat zij inspringen op actuele ontwikkelingen in de markt. De opleiding Resultaatgericht Accountmanagement CTB-3 helpt commerciŽle talenten hun vaardigheden verder aan te slijpen. Op 1 november begint een nieuwe CTB 3-opleiding.

Lees verder ›

Vouchers zijn op!

In de eerste negen maanden van dit jaar hebben ruim 200 nieuwkomers in de branche gebruikgemaakt van de gratis opleidingsvouchers van Hibin Opleidingen. Daarmee is het beschikbare aantal vouchers voor 2021 volledig opgebruikt. Deelnemen aan een van de vijftien basismodules kan uiteraard nog steeds. De kosten zonder voucher bedragen 95,- of Ä 195,- per module

Lees verder ›

Laatste editie WKB-webinar

Voor 25 januari 2022 staat de voorlopig laatste editie van het Hibin WKB-webinar op het programma. In eerdere edities hebben al ruim honderd branchegenoten deelgenomen. Er wordt opnieuw aan dertig belangstellenden branchegenoten de mogelijkheid geboden zich te laten bijpraten over de Wkb. In het webinar, bedoeld voor directie, management en verkoopmedewerkers, wordt ingegaan op de achtergrond en context van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) en de effecten op en uitdagingen voor de bouwmaterialenhandel.
Lees verder ›

Inzicht en inspiratie voor Hibin Netwerk Learning & Development

Inspiratie van aNewSpring over trends in online en blended learning, actueel nieuws over de samenwerking met Albeda en een update van de activiteiten van Hibin Opleidingen. Die cocktail zorgde op 28 september voor een geanimeerde bijeenkomst van het Hibin Netwerk Learning & Development. Na de presentaties gingen de aanwezigen in gesprek over de betekenis van de genoemde ontwikkelingen voor het learning & developmentbeleid in de branche.
Lees verder ›

Masterclass Stedelijk Bouwlogistiek

De Cobouw Academy organiseert op 1 en 2 december 2021 een Masterclass Stedelijke Bouwlogistiek. Achtergrond zijn de steeds verdergaande gemeentelijke milieudoelstellingen. Daarnaast worden veiligheids- en milieuproblemen steeds nijpender. Deelnemers krijgen handvatten om met deze veranderingen om te gaan.
Lees verder ›

Bouwlogistieke Game maakt de tongen los

ďDe deelnemers zaten er al snel helemaal in. Het spelelement van de Bouwlogistieke game is erg leuk; het is een aansprekende vormĒ, Ernest Boer van het Kenniscentrum Bouwtoelevering (KCBT) is enthousiast over deze vorm van leren. In het competitieve spel krijgen de deelnemers inzicht in de logistieke dynamiek van een uitvoerder op de bouw.
Lees verder ›

Doe je mee aan het onderzoek over leren en ontwikkelen?

Duurzame inzetbaarheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgevers en werknemers. Bonden en werkgevers hebben duurzame inzetbaarheid een terugkerend thema gemaakt bij de cao-onderhandelingen. Het Fonds Collectieve Belangen Hibin (FCB) heeft samen met andere scholingsfondsen een onderzoek opgezet naar eigen regie op duurzame inzetbaarheid en vraagt medewerkers in de bouwmaterialengroothandel om een vragenlijst in te vullen, specifiek over leren en ontwikkelen.
Lees verder ›

Themabijeenkomst bouwteams 9 december

Hibin Opleidingen verzorgt 9 december opnieuw een speciale themabijeenkomst over werken in bouwteamverband. Deelnemers krijgen zicht op de andere kijk die nodig is om in bouwteamverband te kunnen werken. Johan Manders van BouwPartner Holten van de Wal was al eerder bij een themabijeenkomst over bouwteams aanwezig: ďDoor de Themabijeenkomst Bouwteams word je gemotiveerd om na te denken over de rol die je als bedrijf voor de (ver)bouwers wilt vervullen. Het is fijn om met collega handelaren van gedachten te wisselen over de veranderende rol van de bouwmaterialenhandel.Ē
Lees verder ›