Digitale nieuwsbrief

Het laatste nieuws automatisch in uw mailbox? U kunt zich hier aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de meest belangrijke ontwikkelingen.
Kijk in het archief voor een overzicht van eerder verschenen digitale nieuwsbrieven.
Laatste digitale nieuwsbrief:

Nieuw: Masterclass Sturen op Cijfers

Je bent bedrijfsopvolger, (toekomstig) lid van het managementteam of vestigingsmanager. Hoe interpreteer je de cijfers van jouw organisatie en hoe gebruik je die om effectief leiding te geven? Kortom, hoe stuur je op cijfers? De nieuwe Hibin Masterclass Sturen op cijfers, geeft antwoorden en handvatten. In vijf bijeenkomsten, te beginnen op 21 maart, helpt deze blended learning-opleiding je om de belangrijkste cijfers te duiden en te gebruiken in je dagelijks werk als leidinggevende.
Lees verder ›

STAP-budget ook voor Hibin-vakopleidingen

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal 1.000 euro aanvragen. De subsidie kan gebruikt worden voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Het STAP-budget kan onder meer worden ingezet voor de vakopleidingen van Hibin.
Lees verder ›

Bouwen en Bouwmaterialen C (CTB-1), we starten weer

Het is een klassieker die al door vele vakgenoten van verschillende generaties is gevolgd: Bouwen en bouwmaterialen C (CTB-1). Telkens met de meest actuele inzichten en al jaren een goede basis voor een mooie loopbaan in de bouwmaterialenhandel. Medewerkers binnen- en buitendienst met enkele jaren ervaring maken met voorbereidende thuisstudie via het digitale leerplein, zestien bijeenkomsten en werkplekopdrachten een forse stap in hun ontwikkeling. Dit voorjaar is er twee keer de gelegenheid om met deze opleiding te starten, op 15 februari en 26 april.
Lees verder ›

Gratis extraatje voor nieuwe inschrijvers

Naast het populaire webinar over de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) kent Hibin ook een laagdrempelige e-learningmodule over dit onderwerp. Met het oog op de aanstaande Wkb-startdatum van 1 juli 2022 is deze onlinemodule gratis beschikbaar voor iedereen die zich aanmeldt voor een Hibin-vakopleiding met een startdatum tussen 1 februari en 15 juni 2022. (foto: Shutterstock)

Twee nieuwe CVO-leden

Eind 2021 zijn Gerda van der Singel (Miedema Bouwmaterialen) en Steven Middelkoop (St. Middelkoop & Zn BV) toegetreden tot de Commissie Vakopleiding (CVO) van Hibin.
Lees verder ›

Webinar nieuwe Omgevingswet voor Hibin-leden

De nieuwe Omgevingswet die op 1 juli 2022 ingaat, bevat belangrijke elementen voor mensen die werkzaam zijn in de bouwtoelevering. Om ondernemers en hun medewerkers bij te praten over de wijzigingen en wat dit betekent voor hun organisatie, organiseert Hibin een webinar op dinsdag 29 maart 2022 om 11.00 uur. Het webinar wordt geleid door ir. Peter Ligthart, voorzitter van het College van Deskundigen Kwaliteitsborging, (oud)docent op de aannemersopleiding (KOB), Hout Opleidingscentrum (HOC), Sertum, NVM-SOM (inmiddels Academie voor Vastgoed), Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) en de Haagse Hogeschool.
Lees verder ›

Vraag nu subsidie aan voor werkenden en werkzoekenden

Heeft een werknemer een praktijkverklaring of mbo-certificaat afgerond? Tot en met 31 januari kun je met terugwerkende kracht subsidie aanvragen in het kader van de regeling Praktijkleren in de derde leerweg.


Lees verder ›