Digitale nieuwsbrief

Het laatste nieuws automatisch in uw mailbox? U kunt zich hier aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de meest belangrijke ontwikkelingen.
Kijk in het archief voor een overzicht van eerder verschenen digitale nieuwsbrieven.
Laatste digitale nieuwsbrief:

Meer aandacht voor het opleiden van verkooptalent met het mbo keuzedeel

Voor de bouwmaterialengroothandel is het belangrijk dat er meer instroom vanuit het mbo komt. Al voor de toename van de concurrentie tussen sectoren op de arbeidsmarkt, ontwikkelde Hibin Opleidingen het Keuzedeel Commercieel Technisch Bouwadvies. Afgelopen week is bij zowel scholen als bedrijven extra aandacht gevraagd voor deze mogelijkheid door een uitgebreide folder te versturen. Met de folder kunnen ROC’s en werkgevers i.c. stagebedrijven gemakkelijker het gesprek aangaan met mbo-studenten over het keuzedeel als opstap naar grote baanzekerheid in de bouwmaterialengroothandel.
Lees verder ›

CVO weer compleet

De Commissie Vakopleiding (CVO) heeft weer de volledige bezetting van zeven leden. Elsemarie van Lingen, adjunct-directeur van Lingen Keramiek en Rob Mulder, manager pre & after sales bij Wienerberger, zijn onlangs tot de Commissie Vakopleiding toegetreden.

Daarmee heeft de CVO heeft weer de volledige bezetting van zeven leden. De CVO bestaat nu uit: Martijn Geurts (Geurts van Bergen), Gijs de Jong (Knauf BV), Elsemarie van Lingen (Lingen Keramiek), Rob Mulder (Wienerberger), Aleid Postma (Saint-Gobain Distribution Nederland B.V.), Loek Wensink - Bouwcenter HCI B.V. (voorzitter) en Pieter Weterings (BMN).

Kies voor verdieping van je bouwkundige kennis

Meer zpp’ers en klusbedrijven. Het is maar een van de ontwikkelingen die ertoe leiden dat medewerkers in de bouwmaterialengroothandel meer bouwkundige vragen krijgen. Naast de opleiding Basiskennis Bouwkunde is er nu ook een verdiepende versie met de titel Vervolgkennis bouwkunde. Afgelopen zomer hebben vijf mensen deelgenomen aan een pilot.
Lees verder ›

Masterclass met enthousiasme van start

Afgelopen week vond de eerste officiële bijeenkomst van de masterclass ‘Hoe bouwen we in 2025?’ van start. Op de ochtend voorafgaande aan [Bouwgroothandel Bijeen] op 10 oktober in Amersfoort was er ook al een oriënterende aftrapbijeenkomst.

Lees verder ›

Makkelijker en efficiënter meer kennis vergaren

Hibin Opleidingen heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met e-learning. De resultaten zijn zeer positief. Leren wordt laagdrempeliger, gemakkelijker en efficiënter. Werkgevers zijn er blij mee omdat er veel minder tijd verloren gaat aan reizen. Cursisten waarderen de flexibiliteit. Reden voor Hibin Opleidingen om een bijeenkomst over e-learning te organiseren voor fabrikanten.

Lees verder ›

Succesvol stagiairs werven

Circa 400.000 mbo-studenten bezoeken jaarlijks de website Stagemarkt.nl van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Zo’n 250.000 door SBB erkende leerbedrijven bieden er hun stages aan. SBB zit middenin een proces van verbetering van de toegankelijkheid en het gebruiksgemak om het matchingproces nog beter te faciliteren. De zoekfuncties is al verbeterd en er zijn meer ondersteuningsopties voor studenten ingebouwd.
Lees verder ›

Laatste kans!

Nog tot uiterlijk 1 december kan gebruik worden gemaakt van de gratis opleidingsvouchers van Hibin. De voucheractie biedt keuze tussen twee opleidingen: Basiskennis Bouwmaterialen en Basiskennis Verkoop. Beide opleidingen zijn op basis van e-learning. Dat betekent dat cursisten op een zelfgekozen moment kunnen beginnen. Aanmelden kan per direct. De actie loopt tot en met 1 december 2018 of tot het aantal van tweehonderd is bereikt.
Lees verder ›

‘Het Goede Gesprek’: prettig en praktisch

Voor p&o’ers en lijnmanagers wordt de opleiding ‘Het Goede Gesprek: training personeelsgeprekken’ dit najaar opnieuw georganiseerd. De opleiding bestaat uit twee bijeenkomst op 7 en 21 november. U kunt zich nu gratis aanmelden.

Lees verder ›

Actief de winter door

De dagen worden korter, het weer kouder en natter. De extra tijd die je dan binnenshuis doorbrengt, kun je goed besteden door te werken aan verdieping van je vakkennis. Hibin Opleidingen biedt de komende herfst- en wintermaanden weer voldoende mogelijkheden.

Lees verder ›