Digitale nieuwsbrief

Het laatste nieuws automatisch in uw mailbox? U kunt zich hier aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de meest belangrijke ontwikkelingen.
Kijk in het archief voor een overzicht van eerder verschenen digitale nieuwsbrieven.
Laatste digitale nieuwsbrief:

We gaan aan de slag. Hartelijk dank voor uw reactie

Binnen een week waren er 54 reacties binnen op de oproep van Hibin Opleidingen om deel te nemen aan een korte enquête om inzicht te krijgen in wat er leeft binnen bedrijven en wat dit kan betekenen voor de personeelsontwikkeling binnen bedrijven. Hartelijk dank daarvoor.

Lees verder ›

Tweede groep Tekeninglezen van start

Op 29 oktober start een tweede groep met de opleiding Tekeninglezen. De tweede bijeenkomst voor deze groep vindt plaats op 12 november. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.
Lees verder ›

Kansen voor de nieuwe generatie

Bijna de helft van de mbo-studenten in de sector handel stroomt door naar het hoger onderwijs. Van de ruim 13.000 gediplomeerden in het seizoen 2018-2019 heeft 80% voldoende kans op een baan. Dat blijkt uit de rapportage van de Sectorkamer Handel van de Stichting Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven.
Lees verder ›

Eigen regie Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Hibin Opleiding is betrokken bij de taakgroep Eigen Regie van de SER. Met als doel om kennis te bundelen rondom het nemen van eigen regie op Leven Lang Ontwikkelen (LLO) is een kennisdocument gepubliceerd .

Lees verder ›

Toch meer gratis loopbaanadviezen?

Er komt naar verwachting per 1 december extra geld beschikbaar voor gratis ontwikkeladvies.
Minister Koolmees van Sociale Zaken gaf in de Tweede Kamer tijdens het debat over het derde noodpakket aan dat hij denkt dat het programmabureau per 1 december weer nieuwe aanmeldingen kan verwerken. Het ruimere budget zou voldoende moeten zijn voor 50.000 aanvragen.
Lees verder ›

Regeling dieu in de praktijk

Vanaf 1 januari 2021 is de Tijdelijke Subsidieregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden (dieu) beschikbaar. Van de beschikbare een miljard euro is maximaal driekwart bedoeld om eerder stoppen met werken makkelijker te maken. Dit betekent concreet dat werkgevers tussen 2021 en 2025 geen RVU-boete betalen voor werknemers die ze tot 3 jaar vòòr de AOW-leeftijd met pensioen laten gaan.

Lees verder ›