Digitale nieuwsbrief

Het laatste nieuws automatisch in uw mailbox? U kunt zich hier aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de meest belangrijke ontwikkelingen.
Kijk in het archief voor een overzicht van eerder verschenen digitale nieuwsbrieven.
Laatste digitale nieuwsbrief:

CVO bezoekt Lingen Keramiek

Het is een goed gebruik dat leden van de Commissie Vakopleiding (CVO) van Hibin vergaderingen combineren met een bezoek aan elkaars bedrijven. Na ruim een jaar online vergaderen was de CVO onlangs te gast bij Lingen Keramiek in Leiden. De CVO’ers maakten kennis met het succesvolle showroom 2020-concept van Lingen Keramiek, waarin stijlkamers gecombineerd worden met 3D digitale beleving. Het zaadje voor het succesvolle concept werd geplant tijdens de Hibin-masterclass The Next Step.
Lees verder ›

Deelnemers gezocht voor pilot leeromgeving (vol)

Hibin Opleidingen zoekt mensen die ervaring willen opdoen met de nieuwe leeromgeving en die ervaringen vervolgens willen delen. Deelnemers aan deze pilot kunnen kosteloos een van vijf online basiskennisopleidingen volgen onder voorwaarde dat zij voldoende tijd beschikbaar hebben om de opleiding af te ronden en zij voor- en achteraf een vragenlijst in willen vullen.

Update 29 juli 2021: De pilot is volgeboekt. Inschrijven hiervoor is niet meer mogelijk.
Lees verder ›

Aanhoudende belangstelling voor Wkb-webinar en workshop

De belangstelling voor de betekenis van de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) voor de bouwtoelevering blijft groot. Het vierde (!) webinar op 9 september is nagenoeg volgeboekt en er is inmiddels ook een tweede workshop (28 oktober) ingepland.
Lees verder ›

Nieuw: E-learning module Basiskennis IJzerwaren

In de serie online basiskennismodules is een nieuwe module in de maak: Basiskennis IJzerwaren. De module is vanaf oktober 2021 beschikbaar. Bijzonder is dat Basiskennis IJzerwaren samen met Stiho en BMN wordt ontwikkeld. De onlinemodule is bedoeld voor (startende) verkoopmedewerkers bouwshop en medewerkers binnen- en buitendienst.
Lees verder ›

Nog veertig vouchers beschikbaar

In het eerste half jaar van 2021 is al meer dan driekwart van de gratis opleidingsvouchers uitgegeven. Dat betekent dat er tot eind dit jaar nog maar veertig beschikbaar zijn. Elke voucher staat voor een gratis online opleidingsmodule voor één persoon ter waarde van € 195,-. De voucheractie voor 2021 omvat drie verschillende basisopleidingen: Basiskennis Bouwmaterialen, Basiskennis Verkoop en Basiskennis Afbouwmaterialen. Het aanbod geldt zolang de voorraad strekt of tot uiterlijk 1 december 2021.
Lees verder ›

Themabijeenkomst bouwteams 9 december

Hibin Opleidingen verzorgt 9 december opnieuw een speciale themabijeenkomst over werken in bouwteamverband. Deelnemers krijgen zicht op de andere kijk die nodig is om in bouwteamverband te kunnen werken. Timo Straat, accountmanager bij Bouwcenter Rab Amsterdam en deelnemer aan de Bouwteamsbijeenkomst van 1 juli, benadrukt dat zeker ook directies zich zouden moeten aanmelden. “Wil je hierin verder komen, dan moeten ook directies het gaan dragen.”
Lees verder ›

Hibin oriënteert op Stap-budget

De regeling Stimulans van de ArbeidsmarktPositie (STAP) vervangt vanaf 2022 de fiscale aftrek scholinguitgaven. Deze nieuwe subsidieregeling voor scholing is gericht op de arbeidsmarkt. STAP is vooral bedoeld voor scholingsactiviteiten die opleiden tot een door OCW-erkend diploma of certificaat. Het UWV gaat alle hiervoor goedgekeurde opleidingen vastleggen in een register. Hibin Opleidingen oriënteert zich op dit register, zodat het aanbod van Hibin Opleidingen ook met behulp van het STAP-budget bekostigd kan worden.
Lees verder ›

Deel jouw ervaringen over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgevers en werknemers. Bonden en werkgevers hebben duurzame inzetbaarheid een terugkerend thema gemaakt bij de cao-onderhandelingen. Het Fonds Collectieve Belangen Hibin (FCB) heeft samen met andere scholingsfondsen een onderzoek opgezet naar eigen regie op duurzame inzetbaarheid en vraagt medewerkers in de bouwmaterialengroothandel om een vragenlijst in te vullen.
Lees verder ›