De overheid ondersteunt een leven lang ontwikkelen

‹ Terug
30 augustus 2021
Bedrijven en werknemers kunnen gebruik maken van verschillende ondersteuningsmaatregelen van de overheid. Nog tot en met 16 september is het mogelijk aanvragen in te dienen in het kader van de regeling praktijkleren. De Regeling Praktijkleren sluit aan bij het Actieplan stages en leerbanen van SBB. Doel van het actieplan is te zorgen voor voldoende stages en leerbanen voor de ruim 500.000 mbo-studenten, aankomende mbo-studenten en werkenden en werkzoekenden die via het mbo worden opgeleid.
Klik hier voor meer informatie over de Regeling Praktijkleren.

SLIM-regeling
Op 1 september start een nieuw aanvraagtijdvak voor de SLIM-regeling. Wees er snel bij, want de SLIM-regeling was in 2020 snel overtekend. De SLIM-regeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is beschikbaar voor initiatieven gericht op stimuleren van leren en ontwikkelen in het mkb. 
Klik hier voor meer informatie

STAP-budget per 2022
Het STAP-budget waarbij werkenden en niet-werkenden een persoonlijk ontwikkelbudget krijgen van maximaal € 1.000,- per jaar. Aanvragen kunnen vanaf 1 maart 2022 worden ingediend. Wie een opleiding wil doen, hoeft zich straks alleen online aan te melden voor het STAP-budget en aan te geven welke opleiding hij of zij wil volgen. Een breed scala aan opleidingen en cursussen komt daarvoor in aanmerking. Na goedkeuring van de aanvraag wordt het budget direct uitbetaald aan de opleidingsinstelling en kan de aanvrager van start gaan met de opleiding. Hibin Opleidingen onderzoekt momenteel de mogelijkheden om aan te sluiten bij het beschikbare aanbod.
Klik hier voor meer informatie.
(foto: Shutterstock)