Themabijeenkomst bouwteams 9 december

‹ Terug
30 augustus 2021
Hibin Opleidingen verzorgt 9 december opnieuw een speciale themabijeenkomst over werken in bouwteamverband. Deelnemers krijgen zicht op de andere kijk die nodig is om in bouwteamverband te kunnen werken. Johan Manders van BouwPartner Holten van de Wal was al eerder bij een themabijeenkomst over bouwteams aanwezig: "Door de Themabijeenkomst Bouwteams word je gemotiveerd om na te denken over de rol die je als bedrijf voor de (ver)bouwers wilt vervullen. Het is fijn om met collega handelaren van gedachten te wisselen over de veranderende rol van de bouwmaterialenhandel.”
Johan ziet dat er in de huidige markt behoefte is aan bouwpartnership: het ontzorgen van en het meedenken met klanten. Hij adviseerde daarom zijn eigen directie om ook aan deze bijeenkomst deel te nemen. Maar ook andere bedrijven zouden hiernaartoe moeten gaan. "Naast de ontmoeting met branchegenoten, ben je door deze themabijeenkomst weer op de hoogte van de toekomstige ontwikkelingen.”

In de dagelijkse praktijk heeft Holten van de Wal een aantal klanten die projecten bespreken zonder dat er een prijslijst aan te pas komt. Samen bespreken ze de werkvoorbereiding, de projectplanning en de bijbehorende projectbelevering. Dit partnership komt de bedrijfsvoering van zowel de bouwer als handel ten goede. Johan verwacht dat er in de toekomst steeds meer bouwers op deze wijze gaan samenwerken. "En daar kun je maar beter op voorbereid zijn!”

Voorbereiding
Een bouwteam komt al in een vroeg stadium van de voorbereiding van een bouwproject met elkaar in contact en werkt samen om een project in al haar facetten tot een goed einde te brengen. In een bouwteam wordt vaak gewerkt op basis van een gewenst eindresultaat in plaats van een vooraf tot in details uitgewerkt ontwerp. Voorafgaand aan een project wordt de manier van samenwerken besproken en worden kaders vastgesteld. 

De themabijenkomst is bedoeld voor directies, managers, verkopers binnen- en buitendienst. Na afloop van de bijeenkomst heeft de deelnemer zicht op welke rol namens de bouwmaterialengroothandel vervuld kan worden in een bouwteam. 

Aanmelden
De themabijeenkomst vindt plaats op 9 december. Aanmelden kan hier. Er is plaats voor zestien deelnemers. Deelname is gratis. Aanmelden is echter niet vrijblijvend. Bij afwezigheid of niet afronden wordt de bijeenkomst alsnog in rekening gebracht. De themabijeenkomst vertegenwoordigt een waarde van € 395,-. Klik hier voor meer informatie op de website.
(foto: Shutterstock)