Werken aan vakmanschap voor nieuwkomers in de branche

‹ Terug
08 januari 2021
Ook dit jaar investeert Hibin Opleidingen weer in de opbouw van vakmanschap bij nieuwkomers in de branche. In 2021 zijn 175 gratis opleidingsvouchers beschikbaar voor nieuwkomers in de branche. Elke voucher staat voor een gratis online opleidingsmodule voor één persoon ter waarde van € 195,-. Het aanbod geldt zolang de voorraad strekt of tot uiterlijk 1 december 2021.
De voucheractie voor 2021 omvat drie verschillende basisopleidingen: Basiskennis Bouwmaterialen (125 vouchers), Basiskennis Verkoop (25 vouchers) en Basiskennis Afbouwmaterialen (25 vouchers). Het gratis aanbod verlaagt de drempel voor werkgevers om nieuwe medewerkers meteen een opleiding aan te bieden. Nieuwe medewerkers krijgen met de gratis vouchers direct toegang tot de kennis en vaardigheden die nodig zijn om het vak goed te kunnen uitoefenen en zijn hierdoor sneller op basisniveau inzetbaar. Tegelijkertijd wordt hij of zij meegenomen in de gedachte van een leven lang leren. 

De opleidingen nemen circa 20 tot 40 studie-uren in beslag, afhankelijk van vooropleiding en ervaring. Een medewerker kan maximaal vier maanden over de opleiding doen en kan in overleg zelf bepalen wanneer hij de studie-uren inplant. Aanmelden kan per direct. Vermeld bij inschrijving de datum van indiensttreding en Voucheractie 2021. Onder een nieuwe medewerker verstaan we medewerkers die 1,5 jaar of korter in dienst zijn bij uw organisatie.

Aanmelden van nieuwe werknemers voor de opleiding Basiskennis Bouwmaterialen kan hier.

Aanmelden van nieuwe werknemers voor de opleiding Basiskennis Verkoop kan hier.

Aanmelden van nieuwe werknemers voor de opleiding Basiskennis Afbouwmaterialen kan hier.

Het aanbod is gratis maar niet vrijblijvend. De Commissie Vakopleiding stelt de basisopleidingen beschikbaar vanuit algemene middelen en wil zoveel mogelijk nieuwkomers de kans geven. Wie zich aanmeldt en er uiteindelijk geen gebruik van maakt, ontneemt een ander de kans. Daarom is afgesproken dat voor de cursisten die niet zijn gestart of de opleiding niet hebben afgemaakt, aan de werkgever alsnog kosten (€ 195,-) in rekening worden gebracht. (foto: Techniekbeeldbank)