Scholingsvouchers ook voor uitzendkrachten

‹ Terug
22 maart 2019
De bekende opleidingsvouchers van Hibin Opleidingen zijn dit jaar ook beschikbaar voor uitzendkrachten. Dit is de eerste uitkomst van een samenwerking tussen Hibin Opleidingen en DOORZAAM op het gebied van opleidingen voor uitzendkrachten die werkzaam zijn in de groothandel in bouwmaterialen.
Er zijn in 2019 vijftig vouchers gereserveerd voor uitzendkrachten, bovenop de tweehonderd voor vaste krachten in de bouwmaterialengroothandel. Ook voor deze uitbreiding geldt dat de vouchers een extra impuls kunnen geven aan de ontwikkeling van medewerkers en het versterken van het kennisniveau binnen bij Hibin aangesloten ondernemingen. 

DOORZAAM en Hibin Opleidingen hebben in dezen een gezamenlijk belang: het stimuleren van de duurzame inzetbaarheid van mensen die werken in de bouwmaterialengroothandel. DOORZAAM heeft die missie ook voor alle andere branches waarin uitzendkrachten actief zijn. Daarbij gaat het om cultuur, gezondheid, werksituatie en loopbaan. Doel is dat uitzendkrachten vitaal, met plezier en vaardig hun werk kunnen doen én dat zij zichzelf blijven ontwikkelen. Afgelopen week ondertekenden Adriana Stel, directeur van DOORZAAM en Ghislaine Hoenderboom, manager Hibin Opleidingen een samenwerkingsovereenkomst.

Twee opleidingen
De voucheractie biedt keuze tussen twee opleidingen: Basiskennis Bouwmaterialen en Basiskennis Verkoop. Beide opleidingen zijn op basis van e-learning. Dat betekent dat cursisten op een zelfgekozen moment kunnen beginnen. Aanmelden kan per direct. De actie loopt tot en met 1 december 2019 of tot het aantal van vijftig is bereikt.
Bedrijven of uitzendwerkgevers kunnen uitzendkrachten opgeven voor deze actie. In het opmerkingenveld van de inschrijving dient de volgende informatie te worden opgegeven: Voucheractie uitzendkrachten 2019, aangevuld met de naam en vestigingsplaats van het uitzendbureau.

Ervaring
In onderstaand filmpje vertelt Yannick Blom, baliemedewerker bij Bouwcenter Koolschijn wat deelname aan de e-learningopleiding Basiskennis Bouwmaterialen voor hem heeft betekend. (Tekst loopt door onder de video)
 
 
 
Aanmelden en voorwaarden
Aanmelden van uitzendkrachten voor de opleiding Basiskennis Bouwmaterialen kan hier.
Aanmelden van uitzendkrachten voor de opleiding Basiskennis Verkoop kan hier.

Het aanbod is gratis maar niet vrijblijvend. De Commissie Vakopleiding van Hibin en DOORZAAM stellen de basisopleidingen beschikbaar vanuit algemene middelen en willen zoveel mogelijk mensen de kans geven. Wie zich aanmeldt en er uiteindelijk geen gebruik van maakt, ontneemt een ander de kans. Daarom zijn begeleiding en monitoring vanuit de inlenende bouwmaterialenvestiging van belang.