Meer informatie over ontwikkeladvies voor 45-plusser

‹ Terug
30 januari 2019
Eerder deze maand meldde Hibin in deze nieuwsbrief al dat de subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies voor 45-plussers’ is opengesteld voor alle 45-plussers. Iedere werkende van 45 jaar of ouder kan in 2019 gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur. Inmiddels is er een website gelanceerd waarop potentiële deelnemers terecht kunnen voor informatie.
Naast informatie over hoe zo’n ontwikkeladviestraject verloopt vindt u op deze website ook informatie over hoe 45+’ers van deze mogelijkheid gebruik kunnen maken. Meer informatie is ook te vinden in deze folder.

Voorheen konden alleen specifieke beroepen zoals ambulancemedewerkers, schoonmakers en leerkrachten gebruikmaken van de subsidie. Er komt drie miljoen extra beschikbaar.

Wie een ontwikkeladvies aanvraagt, krijgt een aantal individuele gesprekken met een coach. Samen kijk je dan naar je huidige werk, naar wat je kunt en leuk vindt, en waar in de toekomst banen voor jou te vinden zijn. De coach kan je ook helpen om je nieuwe plannen in gang te zetten. Het ontwikkeladvies is voor de deelnemer gratis. De coach kan per ontwikkeladvies €600 subsidie aanvragen. Er is ook een potje voor leidinggevenden die hun werknemers willen ondersteunen bij hun loopbaanwensen. De regeling is nog tot 10 januari 2020 beschikbaar.
Mensen die gebruik willen maken van het ontwikkeladvies kunnen rechtstreeks contact zoeken met een loopbaanadviseur in de buurt. Op de genoemde website staan ook allerlei links voor het vinden van een coach. (foto: Shutterstock)