Nieuws

Tweede webinar Wet kwaliteitsborging op 6 april (VOL)

09 februari 2021
Er komt een tweede editie van het webinar ‘Wkb raakt ook uw bedrijf’. Ook nu is de belangstelling weer groot. De eerste editie, die snel was volgeboekt, heeft er onder andere toe geleid dat deelnemers collega’s hebben aangemeld voor het tweede webinar. Er zijn nog twintig plaatsen beschikbaar.
Lees verder ›

Eerste mbo-diploma met keuzedeel Commercieel Technisch Bouwadvies

02 februari 2021
Op 22 januari heeft Ricky Bastiaanse uit Rucphen als allereerste zijn mbo-diploma behaald met het keuzedeel Commercieel Technisch Bouwadvies. In de showroom van zijn werkgever BouwPartner Doorisol in Rucphen kreeg hij zijn diploma uit handen van Luc Akkerhuis van Albeda en Ghislaine Hoenderboom van Hibin Opleidingen. Het keuzedeel Commercieel Technisch Bouwadvies kan sinds oktober 2019 met een mbo-certificaat worden afgerond. (Bij openingsfoto: vl.n.r. Ghislaine Hoenderboom, Ricky Bastiaanse en Luc Akkerhuis)
Lees verder ›

Werken aan vakmanschap voor nieuwkomers in de branche

08 januari 2021
Ook dit jaar investeert Hibin Opleidingen weer in de opbouw van vakmanschap bij nieuwkomers in de branche. In 2021 zijn 175 gratis opleidingsvouchers beschikbaar voor nieuwkomers in de branche. Elke voucher staat voor een gratis online opleidingsmodule voor één persoon ter waarde van € 195,-. Het aanbod geldt zolang de voorraad strekt of tot uiterlijk 1 december 2021.
Lees verder ›

Basiskennismodules uitgebreid

08 januari 2021
Om nog beter aan te sluiten bij de praktijk is de e-learningopleiding Basiskennis Bouwmaterialen uitgebreid met een module ‘plat dak’ en is de nieuwe e-learningopleiding Basiskennis Afbouwmaterialen ontwikkeld.


Lees verder ›

Wkb raakt ook uw bedrijf, neem deel aan het webinar (VOL)

08 januari 2021
Het lijkt nog ver weg, maar de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) komt er toch echt aan. Die wet heeft invloed op de hele bouwsector en dus ook op de bouwtoelevering. Half december hebben de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en minister Ollongren een akkoord bereikt over de Wkb. Daarmee is opnieuw een belangrijke stap gezet richting de beoogde inwerkingtreding van de wet op 1 januari 2022. Afwachten is geen optie meer. Bouwwerken die op 2 januari 2022 worden opgeleverd moeten aan de eisen voldoen. Het Hibin webinar over de Wkb op 2 februari 2021 (14.30 uur) is een voor de bouwtoelevering onmisbare voorbereiding.
Lees verder ›
Oudere nieuwsbrichten kunt u vinden in het nieuwsarchief.