Nieuws

Aanbod najaar 2020, gedrukt en online

08 september 2020
Aan het eind van de zomervakantie ligt traditiegetrouw de opleidingskalender voor het najaar op de mat. Het overzicht is opgebouwd van basisopleidingen tot en met managementopleidingen, zodat medewerkers in de branche snel kunnen zien waar zij kunnen instappen. De gedrukte versie wordt door veel bedrijven gewaardeerd en bijvoorbeeld opgehangen in de bedrijfskantine. Uiteraard is er voor dagelijks gebruik door bijvoorbeeld hrm’ers ook een digitale versie.
Lees verder ›

Studenten zoeken stageplek

08 september 2020
Mbo-scholen verwachten een tekort van 19.261 stages en leerbanen voor het schooljaar 2020-2021. De sectoren orde en veiligheid, zorg, welzijn, ict en luchtvaart melden de meeste tekorten. De stichting Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven (SBB) wil met onderwijs en bedrijfsleven gericht zoeken naar mogelijke oplossingen. Voor 69% van alle mbo-opleidingen zijn de verwachte tekorten in beeld gebracht. Doordat nog niet alle informatie binnen is, kan dit aantal nog oplopen.
Lees verder ›

Nieuwe afspraken fysieke bijeenkomsten Hibin Opleidingen

08 september 2020
Hibin Opleidingen en KCBT zijn continu op zoek naar de goede balans bij klassikale bijeenkomsten. Uitgangspunt zijn de coronaregels ten aanzien van afstand houden, handen ontsmetten etc. KCBT doet er alles aan om een veilige omgeving te bieden, waarin cursisten zich comfortabel voelen.
Lees verder ›

ETIM-webinars dit najaar

08 september 2020
Ketenstandaard Bouw en Techniek organiseert dit najaar drie ETIM-webinars. Deelnemers maken tijdens deze webinars kennis met de bijzondere ins en out die bij deze classificatie standaard horen. Denk daarbij aan ETIM MC en UOB, Combined Classes, Master Data Management, maar ook aan bijvoorbeeld aan ETIM 8.0 en ETIM Up.
Lees verder ›

Tijdelijke subsidieregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden

24 augustus 2020
Naar aanleiding van de afspraken in het pensioenakkoord van 2019 is een concept ontwikkeld voor de ‘Tijdelijke subsidieregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden’. Het kabinet stelt hiervoor € 960 miljoen beschikbaar in de periode van 2021 t/m 2025.
Lees verder ›
Oudere nieuwsbrichten kunt u vinden in het nieuwsarchief.