Nieuws

Miljoenen voor vmbo-techniekonderwijs

16 juli 2019
Om het techniekonderwijs verder te ontwikkelen krijgen 45 regio’s in totaal ruim 231 miljoen euro. Dat is bijna 16.000 euro per leerling. De plannen voor beter techniekonderwijs zijn van scholen voor het (voorbereidend) middelbaar beroepsonderwijs (vmbo en mbo) en lokale en regionale bedrijven.
Lees verder ›

Inschrijven Pilot GoodHabitz kan nog tot uiterlijk 1 juli 2019

20 juni 2019
‘Voor je het weet heb je iets nieuws geleerd’. Met die boodschap werd onlangs GoodHabitz binnen Hibin geïntroduceerd. Die boodschap is aangekomen. De pilot is gestart met tachtig deelnemers die samen al meer dan 60 uur gestudeerd hebben! Dat neemt overigens niet weg dat anderen nog kunnen aanhaken. Aanmelden kan nog tot 1 juli 2019. De pilot loopt tot 15 januari 2020.
Lees verder ›

Persoonlijk ontwikkelbudget voor iedereen

13 juni 2019
Zowel werkenden als niet-werkenden kunnen straks een persoonlijk ontwikkelbudget voor scholing en ontwikkeling aanvragen. Zij kunnen dat inzetten om bijvoorbeeld een mbo-diploma te halen, maar ook om een sector-erkend certificaat te halen of om een cursus te volgen. Het doel is dat meer mensen zich gaan ontwikkelen tijdens hun loopbaan, en dat ze zo beter inzetbaar blijven op de arbeidsmarkt.
Lees verder ›

Werken in bouwteams, de rol van de groothandel

07 mei 2019
Hibin Opleidingen verzorgt een speciale themabijeenkomst over werken in bouwteamverband. Deelnemers krijgen zicht op de andere kijk die nodig is om in bouwteamverband te kunnen werken. Een bouwteam komt al in een vroeg stadium van de voorbereiding van een bouwproject met elkaar in contact en werkt samen om een project in al haar facetten tot een goed einde te brengen. In een bouwteam wordt vaak gewerkt op basis van een gewenst eindresultaat in plaats van een vooraf tot in details uitgewerkt ontwerp. Voorafgaand aan een project wordt de manier van samenwerken besproken en worden kaders vastgesteld.
Lees verder ›

GoodHabitz: Voor je het weet heb je iets nieuws geleerd

22 april 2019
"Het gaat niet alleen om wat je wilt leren voor je werk. Het gaat ook over groeien als mens.” Manager Hibin Opleidingen Ghislaine Hoenderboom is enthousiast over het aanbod van ruim honderd e-learningmodules via GoodHabitz. Vandaag is de werving begonnen voor het pilotproject dat op 15 mei van start gaat. 150 medewerkers uit de branche kunnen gebruikmaken van dit aanbod. De pilot loopt tot 15 januari 2020.
Lees verder ›
Oudere nieuwsbrichten kunt u vinden in het nieuwsarchief.