Nieuws

Werken in bouwteams, de rol van de groothandel

07 mei 2019
Hibin Opleidingen verzorgt een speciale themabijeenkomst over werken in bouwteamverband. Deelnemers krijgen zicht op de andere kijk die nodig is om in bouwteamverband te kunnen werken. Een bouwteam komt al in een vroeg stadium van de voorbereiding van een bouwproject met elkaar in contact en werkt samen om een project in al haar facetten tot een goed einde te brengen. In een bouwteam wordt vaak gewerkt op basis van een gewenst eindresultaat in plaats van een vooraf tot in details uitgewerkt ontwerp. Voorafgaand aan een project wordt de manier van samenwerken besproken en worden kaders vastgesteld.
Lees verder ›

GoodHabitz: Voor je het weet heb je iets nieuws geleerd

22 april 2019
"Het gaat niet alleen om wat je wilt leren voor je werk. Het gaat ook over groeien als mens.” Manager Hibin Opleidingen Ghislaine Hoenderboom is enthousiast over het aanbod van ruim honderd e-learningmodules via GoodHabitz. Vandaag is de werving begonnen voor het pilotproject dat op 15 mei van start gaat. 150 medewerkers uit de branche kunnen gebruikmaken van dit aanbod. De pilot loopt tot 15 januari 2020.
Lees verder ›

Komt het beste leerbedrijf uit de bouwgroothandel?

09 april 2019
De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) organiseert jaarlijks de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider. Tot en met 30 april kan iedereen leerbedrijven en praktijkopleiders voordragen.

Lees verder ›

Unieke samenwerking DOORZAAM en Hibin Opleidingen

22 maart 2019
De samenwerking tussen Hibin Opleidingen en DOORZAAM die heeft geleid tot de gezamenlijk voucheractie, is bijzonder. Er bestaat weliswaar een overleg van 26 O&O-fondsen uit even zovele branches, maar een-op-een samenwerkingen zijn op een hand te tellen. Adriana Stel, directeur van DOORZAAM en Ghislaine Hoenderboom, manager Hibin Opleidingen zagen de toegevoegde waarde van de gezamenlijke voucheractie en waren het snel eens over de praktische invulling: uitbreiding van gratis scholingsvouchers voor nieuwkomers in de bouwmaterialengroothandel naar instromende uitzendkrachten.
Lees verder ›

Scholingsvouchers ook voor uitzendkrachten

22 maart 2019
De bekende opleidingsvouchers van Hibin Opleidingen zijn dit jaar ook beschikbaar voor uitzendkrachten. Dit is de eerste uitkomst van een samenwerking tussen Hibin Opleidingen en DOORZAAM op het gebied van opleidingen voor uitzendkrachten die werkzaam zijn in de groothandel in bouwmaterialen.
Lees verder ›
Oudere nieuwsbrichten kunt u vinden in het nieuwsarchief.